magyar | english

Dr. Ferencz Jácint

Dr. Ferencz Jácint ügyvéd egyetemi tanulmányait 2004-ben fejezte be az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának győri képzési helyén. 2003-04-ben Németországban az FHTW Berlin és a DAAD ösztöndíjasa gazdasági jog (Wirtschaftsrecht/Business law) szakirányon. 2004-től kezdődően az ELTE-ÁJK Doktori Iskolájának hallgatója, ahol 2007-ben abszolutóriumot szerzett. PhD-disszertációját 2014-ben védte meg summa cum laude eredménnyel a Széchenyi István Egyetemen.

Tanszékvezető egyetemi docens a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának Kereskedelmi, Agrár- és Munkajogi Tanszékén, 2013-ban a HochschulefürTechnik und Wirtschaft Berlin (Németország), 2014-ben a Karl-Franzens-Universität Graz (Ausztria), 2017-ben a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvár (Románia) munkajogi vendégoktatója, 2015-ben a PTE munkajogi szakjogászképzésének oktatója volt. Tanítványai évről-évre jól szerepelnek a munkajogi perbeszédversenyeken.

Átfogó kutatási témája, amely a doktori disszertációjának a tárgya is: az atipikus munkaviszonyok, jelenleg a munkajog gazdasági összefüggéseit kutatja. Rendszeresen publikál munkajogi szakfolyóiratokban, előadásokat tart hazai és külföldi konferenciákon.

Állandó tagja a Magyar Munkajogi Társaságnak, a Magyar Jogászegyletnek, rendszeres résztvevője a Veszprémi Akadémiai Bizottság Gazdasági és Polgári Jogi Munkabizottságának, a Győr-Moson-Sopron Megyei Ügyvédi Kamara Oktatási Bizottságának elnöke, valamint a Magyar Munkajog e-folyóirat szerkesztőbizottságának tagja. A Pannonhalmi Szent Márton Borrend borlovagja.